SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vaxholms Kanotsällskap
Fotboll
Tävling - vår tävlingsverksamhet
Från ungdomar till Världselit - med glädjen i fokus! Linnea, med Paris-OS 2024 i fokus, inspirerar, liksom världsmästare Petter!
 
Med glädje i fokus!
I Vaxholms färger - tillsammans för alla!

I vår härliga sport finns tävlingar för alla. Inom kanotsporten är tävlingar roliga och avspända där alla kan ha kul tillsammans. I kanot kör man individuellt och i två- och fyrmannalag, killar och tjejer tillsammans. Vi deltar på lokala, regionala, nationella och internationella tävlingar.

  • De yngsta kan träffa andra ungdomar på Stockholms ungdomstävlingar. 
  • Ungdomar deltar i nationella tävlingar, i härlig gemenskap i hela Sverige.
  • SM-veckan, där hela Sveriges ungdomar och kanot-familjer samlas i ett veckolångt arrangemang tillsammans med vår världselit, en höjdare för gemenskap och glädje. 
  • Vår elit paddlar i olika landslag i världscuper, internationella mästerskap och OS.  
  • Motionärer kan vara med i olika lopp runt om i Sverige och Stockholm.

Vår inriktning är att ha glädje i fokus och låta var och en utvecklas i sin takt och efter sin vilja och förutsättningar, utan stress och krav.  Vi har tack vare det i decennier haft en stor bredd med härlig samvaro vid klubben, på kul tävlingar och läger runt om i Sverige. Och, våra elit-kanotister har inspirerat alla med framgångar i landslag och mästerskap som SM, VM och OS.   

 

Det nationella tävlingsprogrammet finns på bild nedan. Tävlingarna är över hela Sverige. Vi åker gemensamt på de flesta. Föräldrar och lagledare tar hand om tävlingen, våra aktiva, resor och boende. Vill du vara med anmäler du dig i vår anmälnings-portal på länken nedan, där våra ungdomsansvariga tar hand om anmälningarna. 

 

Välkomna till en härlig sport för alla!

Anmäl till tävling (endast för tävlingsgruppen)
ANMÄLAN

Anmäl dig till tävling, boka boende i vår anmälnings-portal. Klicka på länken i bilden ovan!

Där hittar du information om boende, resor, tider för anmälan och bokningar samt detaljerad information om lopp, tävlingsklasser och ansvariga för respektive tävling. Anmäl dig ocvh boka så tidigt du kan, det undderlättar planering och administration!

Att åka på tävling

VKS brukar åka på de flesta tävlingar och regattor. Ungdomsansvariga från styrelsen anmäler till tävling samt luncher. Vid större tävling finns ett boendealternativ för klubben och medföljande föräldrar. Vi ser gärna att många föräldrar är med och hjälper till på tävlingarna. Om du inte kan närvara så ska du komma överens om ansvaret för ditt barn med annan medföljande vuxen. 

 

Nationella tävlingar

Dessa tävlingar är ofta över en hel helg och innebär oftast en lite längre resa. Dagen innan avfärd packas kanoter och annan utrustning på klubbens släp, gemensamt av aktiva, barn och vuxna. En förälder ansvarar för att dra kanotsläpet till och från tävling. Ersättning om 25kr/mil för den som drar släpet utgår normalt. Efter hemfärd hjälps alla åt att packa ur släpet.

 

En lagledare väljs inför varje tävling. Denne har huvudansvaret på plats och kan delegera övriga uppgifter som tex mellisinköp. Lagledaren medverkar också på lagledarträffen på tävlingsplatsen eller digitalt innan tävlingen. Instruktion för lagldare finns i klubben.

 

Ett klubb-tält iordningställs gemensamt på tävlingsplatsen vid ankomst. Detta är klubbens gemensamma samlingsplats under tävlingen. 

 

Lokala tävlingar - S:t Erikspaddeln

Dessa tävlingar är för nya kanotister och ungdomar c:a 7-15 år. Tävlingarna är roliga och enkla, alla kan vara med!  Det brukar vara 5-6 tävlingar per år som arrangeras av klubbar i Stockholm. Anmälan görs i anmälningsportalen på länken ovan, men slutlig anmälan kan ofta göras på plats.

 

Ungdomar använder oftast klubbens ungdomskanoter - du behöver alltså inte ha en egen. Föräldrar skjutsar till tävlingen, detta samordnas normalt vid träningen på klubben innan loppet. Ibland använder vi kanotsläpet men det går också bra att ta kanoten på taket. 

Tävlingsprogram 2024

 

 

Klubbkläder

Årets beställning av klubb-kläder för tävling är nu stängd. Har du inte hunnit med att beställa så brukar det finnas begagnat att tillgå. Enklare T-shirts kommer under våren. Väskor och en del annat finns även att beställa. Kolla på träningarna!

 

 

VKS klubbshop öppen 23 MARS-31 MARS Beräknad leverans v.20

Skapa konto och logga in på:

HTTPS://SHOP.TRIMTEXCUSTOM.SE

Teamkod: Vaxholmskanotsallskap-1200
 
Följ oss
Partners