Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska kanotförbundet


Kanotförbundets styrelse har gett Kent-Åke Lundberg uppdraget att leda och organisera slalomgrenen.
 
Förra året omkom sju kanotister i drunkningsolyckor. Det är en tragedi, och visionen är att ingen ska behöva drunka på grund av okunskap.
 
"Freedom on Water" är ett Erasmus + Sportprojekt som åren 2020-2021 drivs av Kanotförbundet. Projektet handlar just om att öppna vägen till paddling för människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
 
Under två månader har vi nu levt med, och anpassat oss efter, coronavirusets konsekvenser. Vi sammanfattar här nuläget utifrån ett Svensk kanot-perspektiv.
 

Ordförande-reflektioner

(2020-05-13 14:57)
SKF:s nyvalde ordförande, Lars Martinsson, delar med sig av några reflektioner med utgångspunkt i dagens annorlunda läge.
 
Den 30-31 maj bjuder SKF in till den grundläggande ledarutbildningen "Lekande Kanot". Max antal deltagare? Obegränsat!
 
Onsdag den 20 maj, mellan kl.11.00-12.00, bjuder SKF och Mångfaldskommittén in till en information & inspirationsstund med fokus på Parakanot.
 
Mellan 1-15 maj har idrottsföreningar som lidit ekonomiska konsekvenser p.g.a. coronaviruset möjlighet att ansöka om medel ur stödpaketet "Kompensationsstöd IF".
 
Under lördagens årsmöte valdes en, till stora delar, ny styrelse för kanotförbundet där Lars Martinsson fick förtroendet att som ordförande leda styrelsearbetet det närmsta året.
 
Lördagens årsmöte blev en historisk händelse då det för första gången hölls digitalt. Mötet rattades uppifrån Luleå och ombud från samtliga distrikt deltog från skärmar runtom i hela Sverige, bra jobbat alla!
 
SM-veckan i Halmstad är nästa stora evenemang som nu ställs in p.g.a. coronaviruset. Väntat besked men givetvis väldigt tråkigt, det var upplagt för bl.a. mycket läckra kanottävlingar!
 
Fr.o.m. den första maj kan föreningar som blivit ekonomiskt drabbade med anledning av coronaviruset söka om bidrag från RF för viss kompensation.
 
Igår öppnade RF en enkät där alla RF-anslutna föreningar kan ge sin bild över vilka ev. ekonomiska konsekvenser coronaviruset innebär. Ett viktigt underlag för RF i deras fortsatta dialog med regering och kommuner.
 
Kanotförbundet är en av flera organisationer som ingår i forskningsprojektet Mistra Sport & Outdoor. Målsättningen är hög: att skapa en bred rörelse för hållbarhet inom idrott och friluftsliv!
 
Sedan tidigare har tävlingar under maj månad drabbats, nu står det klart att även de planerade nationella Slätvatten-tävlingarna i juni kommer att ställas in/skjutas fram.
 

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot.se

Se all info