Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska kanotförbundet


Idag startar ett av världens största idrottsevenemang – The World Games som pågår 7–17 juli i Birmingham, USA. Sverige har kvalat i maraton och på plats är Jocke Lindberg och Rebecka Georgsdotter.
 
Lördag den 13 augusti är det dags för det klassiska maratonloppet – i en ny skepnad. DKM 2.0 har fått en ny bansträckning, men samma upplevelse utlovas oavsett om du vill tävla eller paddla lugnt i din takt.
 
I skuggan av det magnifika Läckö Slott ligger ängen och strax nedanför den härliga sandstranden. Det är en speciell syn att mötas av det färgglada hav av kajaker i alla dess former som ligger bredvid varandra i väntan på att få användas och utmanas.
 
Nu är det bara dagar kvar! Den 8–9 juli inträffar ett unikt event i Malmköping. På Malmköping Bad & Camping samlas några av Sveriges, till och med världens, främsta sprintkanotister för att göra upp i SWE Sprint Kayak Invitational.
 
Imorgon startar ICF Junior & U23 Canoe Slalom World Championships som pågår 5–10 juli i Ivrea, Italien. Sverige har har fyra aktiva på plats med första tävlingsstart på onsdag.
 
Just nu pågår SM-veckan i Linköping för fullt där kanotpolo och SUP är två av alla spännande sporter som är på plats.
 
Nu presenterar förbundskapten Per-Erik "Peken" Rönnestrand truppen till EM Sprint i München 18–21 augusti. Stort grattis till uttagningen.
 
Efter Riksidrottsnämndens beslut häromveckan i det uteslutningsärende som pågått under våren vill SKF uppmärksamma ett par viktiga medskick som görs i beslutet.
 
11–12 juni paddlade över 100 deltagare andra upplagan av Nordiskt Mästerskap i Surfski. Platsen var Danmark/Gilleleje och tävlingen arrangerades av klubben Klampenborg Kajak- og Kanoklub.
 
Svenska Kanotförbundet arbetar kontinuerligt med arbetet att förmedla och sprida svensk kanot. Nu söker vi engagerat folk som vill arbeta med våra livesändningar.
 

Inbjudan till Drakbåts-SM

(2022-06-28 08:13)
Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté bjuder in till Drakbåts-SM 30–31 juli på Jönköpings Energi Arena, Rocksjön.
 
Vilka prestationer det svenska U23-landslaget levererade under mästerskapets fyra dagar i Belgrad, Serbien. Och allt toppades med två medaljer den avslutande dagen.
 
När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!
 

Dags för U23 EM Sprint

(2022-06-23 08:00)
Idag drar 2022 ECA Junior and U23 Canoe Sprint European Championships igång i Belgrad, Serbien. Det är en liten, men stark trupp från det svenska sprintlaget som finns på plats.
 
Falkenberg StandUpPaddle Club bjuder in till Svenska Mästerskapen i Teknisk distans & Långdistans vid Skrea Strand i Falkenberg.
 

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info