Hoppa till sidans innehåll

VM-brons och OS biljett för Petter!

21 AUG 2015 03:02
Vår sprint-gigant Petter Menning tog en härlig bronsmedalj vid VM i Milano på K1 200 meter och säkrade därmed sin OS-plats. Det var tredje raka medaljen i VM på lika många år. Erik/Christian 8:a i K2, unga Linnea 6:a i B-final, mycket fina resultat!
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Sprint VM i Milano blev en stor framgång för våra Vaxholmare, med Petters brons i topp. Han har nu tagit guld, silver och brons på tre år, en jämnhet som är fantastisk på den stentuffa OS-distansen 200 meter. Nästa år är det dags för ett guld, och då i OS!! Supergrattis till dennna svensk kanots nu absolut störste.

Erik Svensson och Christian Svankvist, båda från Vaxholm även om Christian tävlar för sin moderklubb Karlstad (han är ju därifrån från början), gjorde en mycket stark insats med en 8:e plats i K2 200 meter. 8:a i Världen, på en stentuff OS-distans är riktigt, riktigt bra. Tyvärr räckte det int till direktkvalificering tioll OS, för det hade en 6:e plats behövts. Den var 2 tiondelar av en sekund borta. Riktigt små marginaler på fel sida för våra grabbar, som låg med till allra sista metrarna efter en helt suverän start. Grabbarna har redan börjat uppladdningen för nästa års sista OS-kval, där någon enstaka plats finns att köra om vid Europamästerskapen. 

Unga Linnea Stensils gjorder ett mycket starkt försöksheat och likaså semifinal, där hon blev trea. Den trdjepaltsen gav henne en plats i B-finalen, där hon blev 6:a efter ett lopp hon inte var helt nöjd med. 22-åringen är med det 15:e i Världen på OS-distansen, vilket är fantastiskt särskilt för oss som följt henne här på Vaxholmsvattnen sedan barnsben. Platsen KAN räcka till en OS-plats, men sannolikt måste hon precis som K2-grabbarna försöka kvala nästa år igen.

Efter en lång och intensiv säsong kan vi nu se allihopa hemma på Vaxholmsvattnen igen, och det är riktigt kul!

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info