Hoppa till sidans innehåll

Vilken kanothelg: JVM, U23 VM, World Games och fler SM medaljer

05 AUG 2013 21:44
Maken till Kanothelg har vi aldrig upplevt. Vi hade kanotister på plats i olika landslag i U23 VM och JVM i Canada, på World Games i Colombia och på Martaton SM i Bengtsfors. Med mycket fina framgångar. Dessutom en fantastiskt fin kanothelg här hemma, med VM uppladdning för våra sprinters.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Det är verkligen högsäsong för våra elitkanotister just nu. I helgen avgjordes JVM och U23 VM i Toronto, Canada. Såklart med Vaxholmare på plats.

 

JVM

I JVM körde Albert Friman K4 1000 meter där de kom till semifinal - bra kört av ett gäng där flera liksom Albert är juniorer även nästa år. Det är stenhårt internationellt i juniorklassen, där det är särskilt glädjande att det bärjar gå bra på 1000 meter. Martin Nathell, från Ängelholm, blev fyra i K1. Nästa år kan det vara Alberts tur att prova K1 distansen!

 

U23 VM

Linnea och Julia Stensils var de vaxholmare som körde världsmästerskapen för U23, och det med suveränt fina resultat. Förstaårs-senioren, blott 19-åriga Linnea, blev fyra på K1 200 meter, ett mycket fint resultat mot motståndare som är flera år älkdre. Hon körde även K2 med Klara Andersson (Varberg), där de paddlade in på en femteplats på 500 meter. Även det ett mycket mycket bra resultat.

Julia och Linnea satt dessutom i den svenska K4:an på 500 meter. Efter ett mycket imponerande försöksheat som de vann och därmed kvalificerade sig direkt till final, lyckades de paddla in på en väldigt meriterande femteplats, en av de bästa svenska placeringarna för tjejer över den distansen på många många år. I kanoten paddlade även Klara Andersson och Moa Wikberg, som ju tillsammans med Linnea vann JVM i K2 500 m förra året.

Team-managern, vår egen Eriik Gustafsson, var loksom coachen Martin Hunter såklart nöjd efter de fina resultaten.

 

World Games

World Games är ett "OS" för sporter som inte är med i den stora olymipska rärelsen. ungefär 40 olika idrotter samlades i Colombia för 10 dagars tävlande. Maraton fanns med på programmet för kanot. Från Vaxholm var Bjärn Granstedt lagledare, men körde även K2.  Dessutom körde Jacke Holst K1, Jacke bor o tränar ju i Vaxholm sedan många år och får räknas lite som vVaxholmare han oxå. Han körde in på en bra 8:e plats i K1. Bjhör o Jacke körde K2, men tvåpngades bryta loppet after att rodret lossnade från kanoten. Ett rent konstruktionsfel av Nelo, men vad hjälper det. Det var besvikna och rätt qrga grabbar som fick ge upp efter att rest över halva jordklotet.... Blnad tjejerna körde Eskimås Michaela Lindbladh in på en 6:e plats i K1, men I k2 hände samma sak som för grabbarna - rodret gick sönder.

 

SM Guld i Maraton SM!

D18 tjejerna Frida Gustafsson och Sofia Lindhe vann 21 km överlägset efter ett perfekt disponerat lopp. Moa Rinqvist todg en silver i K1 över samma distans. Kul att vi har så bra återväxt bland tjejerna!

14 åringarna Gabriel Lindström och Alex Rockström fortsatte köra bra i K2 och tog en silverpeng i det 9 km långa loppet. Grabbarna vann ju 200 meter i sprint SM för H14 häromveckan, och visade nu att de även behärskar de längre distanserna. I K1 fick de sällskap av Carl-Arne Sundin, som körde in på en femteplats strax före sina klubbkompisar.

Vera Rockström vann yngsta tjejklassen (D12) och Otto Edlind fullfäljde sitt första maratonlopp i K1 i H14 på ett mycket fint sätt. Martin Johansson hade en helg med lite otur, men körde viljestarkt i K1.

Maraton SM avgjordes i Bengtsfors i Dalsland. Vaxholms tre medaljer kunnde blivit fler vilket men flera aktiva blev tyvärr sjuka.

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info