Hoppa till sidans innehåll

Vilken fantastisk Kanothelg det var!

20 MAJ 2012 21:22
Petter o Bison körde bra men missade tivärr OS-platserna i K2 med minsta möjliga marginal vid OS kvalen i Poznen i Polen. Här hemma i Vaxholm körde vi ungdomsläger, med drygt 30 kantister från Stockholmsområdet som paddladee o hade en massa kul i vårvädret i fyra dagar.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

OS kvalen och Världscupen i Poznan

 

Vår sprintstars var alltså tvåa på OS kvalen på 200 i Poznan, seger krävdes för OS-kval. Tyvärr. I K1 var väderförhållandena vidriga, med kuling rakt i aktern och stora vågor, vilket gynnade lätta kanotister. Petter "The Meat" såg ut som en U-båt i dykläge i finalen, kämpade starkt men missade OS-platsen. Nu återsåtr en del världscuper och sen såklart Europamästerskapen för våra sporint stjärnor.

Mer resultat nedan.

 

Vårlägret här i Vaxholm

Conny Edholm samlade drygt 30 av Stockholms klubbarnas ungdomar (från c:a 15 år) till ett suveränt träningsläger här i Vaxholm. Dessutom var en hel del seniorar med, från när och fjärran, vilket gjorde det hela ännu roligare. För alla. Vi körde i fyra grupper, Senioerer, Juniorer, Äldre ungdomar och yngre ungdomar, alla efter sin förmåga och riktigt hårt två pass per dag, Torsdag till Söndag.

Genom Connys engagerade ledarskap och att föräldrar ställde upp som hjälpledare och matlagare blev lägret en verklig framgång. Vädret var superfint för kanot, särskilt på söndagen, då det var långpass - Svavelsö runt för de äldre och runt tallaröfjärden och släpan för de ýngsta. Avslutningen, grillad hamburgare en mass vid sjöbodarna i idyllen vid klubben, var oxå helt suverän. 

Tack Conny och alla Ni som var med för en mycket trevlig, givande och KUL träningshelg! SÅ ska kanot vara när det är som bäst - alla tillsammans i härlig gemenskap!!

 

Flera bra resultat för svenska kanotister i Poznan

Vi gratulerar Karin Johansson och Josefin Nordlöv till OS-kvalsegern på 500 meter och därmed en OS-plats.

Sofia Paldanius gratulerar vi oxå till hennes fjärdeplats på 500 meter i K1, och därmed en säkrad OS-plats.

Sedan vann hon K1 5000 meter, med Mikaela Lindblad på bronsplatsen. Jättekul att tjterna kör så bra!

Barsken körde oxå bra, med en 5.e plats i B-finalen på 500, där Anders Gustafsson vann A-finalen.

SNästa helg är det dax för Duisburg, och då ska Linnea och Julia i elden i K2. DET blir riktigt intressant, de har kört super i inledningen på säsongen.

Skribent: Stefan Gustafsson

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info