Hoppa till sidans innehåll

Vaxholm vann årets St.Erikspaddeln, finalen hölls i Brunnsviken lördag 25/9!

23 SEP 2010 06:55
För andra året i rad vann Vaxholm ungdomarnas Stockholmscup St.Erikspaddeln vid Brunnsvikens Kanotklubb! Vaxholms ungdomar i många olika åldrar, både tjejer och killar, visade upp ett fantastiskt samarbete och glädje, både ute på vattnet och i land, och paddlade på jättebra - vilket totalt sett gav det fina slutresultatet. Vilket teamwork!Vilken bredd!
  • Skapad: 23 SEP 2010 06:55

St.Erikspaddeln är en ungdomscup för alla Stockholms kanotklubbar under sommarsäsongen juni-september. Medtävlande är allt från nybörjare till Juniorelit. Det gäller att samla ihop så många poäng totalt under alla säsongens tävlingar:

Tor  3/6   Tullinge

Ons 16/6  SPK

Ons 23/6  Fridhem/Örnsberg

Sön 15/8  Nynäshamn

Lör  25/9  Brunsviken (Finalen)

Här gäller det inte bara att vara snabbast eller mest erfaren! Poäng räknas för antal ungdomar som är med i varje tävling, så det gäller att få med så många aktiva ungdomar som möjligt från varje klubb. Helst i alla åldersgrupper också.  Poäng räknas även för de första placeringarna - i varje åldersgrupp/start samt att man genomför loppet ända in i mål. Vaxholms Kanotsällskap blev årets vinnare i den totala poängräkningen! Stockholms Paddlarklubb var vassa i år, laddade med en riktigt stor trupp och hamnade på andra placering, vi säger grattis till en fin slutkamp.

Pappa ger Vera en high five när hon kommer in efter en fin paddling i sitt första lopp någonsin!

Freddan vann överlägset i kortloppet för de äldsta killarna. Jacob jobbade sig snabbt fram till en fin tredjeplacering!

Christian går igenom långloppsbanan, medan föräldrar och de som paddlat klart kortloppet passar på att äta grillkorv och fika. 

Första långloppstävlingen någonsin för flera av de yngre ungdomarna. De lade upp sig jättefint vid startlinjen och vi tackar för att vi fick ett lugnt, ljummet och skönt väder istället för det utlovade busvädret. Alla utom 1 paddlare genomförde hela loppet in över mållinjen. Bra jobbat! Vilket lopp!   

Många stolta föräldrar var på plats och supportade sina ungdomar och klubben.

En explosiv start bland de många taggade mellanstora ungdomarna. Det blev ett spännande långlopp där ett flertal hade extra krafter och satsade på en snabb slutspurt. En fullständig resultatlista från alla lopp hittar du på Brunnsviken Kanotklubbs hemsida. 

Medaljutdelning av Brunnsvikens Linda till alla deltagare. Ur dagens prisbord vid utlottning via sitt tävlingsnummer var gröna och svarta mössor mest populära!  

17 ungdomar - största antal deltagare från Vaxholms Kanotsällskap någonsin på en St.Erikspaddel! I många olika åldrar blandat tjejer och killar. Vilken bredd! Bra jobbat! Vi ser redan fram mot nästa års start av St.Erikspaddeln i juni förmodligen i Tullinge som tradition? 

 

I år kom ytterliggare ett moment in i tävlingen; ett race med K2!

Vid varje tävlingstillfälle (5 totalt) har varje klubb möjlighet att blanda 2 ungdomar i en K2:a för ett K2-race. Ålder, tjej, kille, eller hur länge man paddlat spelar ingen roll. Men man får bara vara med vid 1 tillfälle/ungdom. Syftet är att alla ungdomar vid något tillfälle ska få prova på att paddla och tävla i en K2:a. Här var det Brunnsvikens Kanotklubb som tog hem den nya pokalen! Grattis!

 

Fler kommer vid senare tillfälle läggas ut på vår bildsida som är under bilduppdatering.

  

****************************************************************

****************************************************************

Final i St.Erikspaddeln i Brunnsviken lördag 25 sept!

De tävlande bjuds på grillkorv o fika. Publiken uppmanas att ta med en matig fikakorg då det blir nästan ett heldagsevenemang fram till sen eftermiddag med prisutdelning!

Nybörjarungdomar som nu har PAUS i sin träning i ca 3 veckor och inte är anmälda, kanotskoleungdomar och andra som inte deltar i tävlingen är EXTRA VARMT VÄLKOMNA! Ett jättebra tillfälle att se hur en ungdomstävling kan se ut, vad som händer, vilka andra det är som kommer från andra klubbar, heja på de klubbens tävlande m.m. Så häng med! Har man ingen bil så går buss 670 regelbundet från Vaxholm och stannar ca 100 meter från Brunnsvikens Kanotklubb och tävlingsplats.

Så här såg det ut vid finalen i Brunnsviken förra året då vi vann hela säsongens alla tävlingar totalt i poäng:

VÄLKOMNA!

 

 

Skribent: Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info