Hoppa till sidans innehåll

Skön världscuppremiär och bra ungdomar

12 MAJ 2013 22:29
Det blev överraskande bra resultat av våra 4 Vaxholmare och 3 halv-vaxholmare vid Värsldscup-premiären i Ungerska Szeged. Ja, ni läste rätt - 7 kanotister av totalt 13 bor o tränar i Vaxholm! Samtidigt körde våra yngre både i Rönne-å och Kungsholmen runt. Och, såklart, en fiiin träningshelg här hemma för övriga!
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Våra ungdomar

När en del av våra seniorer förgyller Världscuperna tävlar vårea yngre kanotister här hemma. Denna helg var det maraton och sprintlopp i Ängelholm, Skåne, på Rönne-Å. Carl-Arne Sundin, Martin Johansson, Vera och Alex Rockström, Gabriel Lindström och Moa Ringkvist körde fina lopp - de har alla gått framåt starkt sedan förra säsongen. Bäst gick det för tjejerna, där Vera vann yngsta tjejklassen och Moa blev tvåa i Juniorklassen, som även var uttagningsgrundande för Maraton-EM som går i Portugal i Juni. Förbundskaptenen Björn Granstedt, Vaxholm, fanns självklart på plats för att studera de aktiva närmare.  

I Stockholm avgjordes traditionella Kingsholmen Runt i K2, där Juniorerna Emil Tingström och Calle Lundin paddlade in på en 8:e plats bland seniorerna i det blåsiga vädret. 

Nästa helg väntar stortävling i Nyköping, men innan dess är det träning som vanligt varje kväll vid klubben!

 

Världscupen i Szeged - Mycket glädjande formbesked!

Svenska landslaget bestod av 13 kanotister, varav 7 bor och tränar i Vaxholm! Otroligt men sant och ett svårslaget rekord. Riktiga Vaxholmare, det vill säga våra egna kanotister, var Linnea och Julia Stensils samt Petter Öström och Erik Svensson. Christian Svankvist, Johannes Barsk och Daniel Hemselius, alla Vaxholmare till boende och träning, var de andra tre. Dessutom är ju Erik Gustafsson (Vaxholm) Team Manager, assisterar förbundskapten Martin Hunter.

 

Resultaten blev långt  över förväntan. Landslaget är inne i en generationsväxling, där de gamla storstjärnorna lagt av efter OS och det nu är dags för en ny generation att börja förgylla tävlingsbanorna. Flera gjorde sin världscupdebut som senior och alla besättningar var nya. Det var härligt att följa dem på Eurosports fina sädningar!

Julia och Linnea körde OS-distansen K4 500 m med Moa Wickberg och Klara Andersson (från Karlstad resp Halmstad). Tjejerna paddlade in på en mycket överraskande 5:e plats! Detta kan bli vår nästa superfyra, tjejerna har ju 3 år på sig till Rio. 

Linnea körde även K2 500 med Klara, där de vann B-finalen. Mycket starkt av denna nya konstellation. Linnea kan vara mycket nöjd med sin första internationella tävling som senior, och detsamma gäller Julia som ju har fina meriter även från förra året som senior.

Erik "Bison" Svensson körde K2 200 med Chrsitian Svankvist, den nya duon körde in på en mycket fin femte plats. Mycket starkt och lovande inför fortsättningen i sommar! 

Petter Öström missade finalen med knappast möjliga marginal, men vann istället B-finalen mycket klart. Bra formbesked från vår sprintkanon! Fredrik Schill, Jönköping, vann C-finalen. 

Johannes Barsk och Daniel Hemselius axlade manteln på K2 1000 efter Marcus Oscarsson och Henke Nilsson, som ju slutade efter OS förra året. Grabbarna gjorde ett mycket fin lopp och paddlade in på en 7:e plats, imponerande bra i deras första tävling tillsammans. 

Storstjärnan Anders Gustavsson var sjuk och i hans frånvaro fick yngre kanotister chansen att testa K1 1000. De körde även K4 1000 och en hövl mängd andra lopp. Även om det inte blev några finalplatser så gav det rutin. Joakim Lindberg, Finspång, var den som lyckades bäst, men även Rasmus Jaruta, Kungälv, och Henrik Stran, Luleå, körde över förväntan. En massa samträning i K4 behövs, sedan är de med där oxå!

 

En m,ycket fin premiär från vårt nya landslag! Nästa helg ser vi dem i Nyköping!

Skribent: Stefan Gustafsson

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info