Hoppa till sidans innehåll

NM guld och Världscupfinaler

27 MAJ 2012 18:12
Det gick bra för våra landslagskanotister i helgen, både i Världscupen i Sprint i Tyska Duisburg och i Maraton NM i Norge. Vi hade hela SEX kanotister i finaler, lite av ett rekord. Och resultaten lät inte vänta på sig. Samtidigt körde vi träningstävling för våra hemmavarande ungdomar, oxå det riktigt fint i sammarvädret.

  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Tjejerna först

 

Maraton-NM

Moa Ringkvist blev Nordisk ungdomsmästare i Maraton vid Maraton-NM i Norge. Hon vann storstilat över de 16 kilometrarna för en norsk tjej, segermarginalen blev hela 1.45 minuter! I K2 tog hon bron med My linden, Nyköping.

Världscupen

I världscupen   i tyska Duisburg gjorde Linnea och Julia Stensils debut tillsammans i K2 i senior-världscupen, med en mycket meriterande fjärde plats över 1000 meter och en 9:e plats i K2  på nya OS-distansen 200 meter. Båda resultaten imponerar, det på 1000 meter för att de endast var en placering från medalj i detbutloppet i stora sammanhang (Linnea är ju dessutom junior fortfarande). Resultatet på 200 meter imponerar eftersom det var på nya OS-distansen och hela världseliten var med. I världscuper är det dessutom två kanoter från varje nation som kör, vilket gjorde tjejernas insats ännu bättre. Nu borde Europamästskapen vara nästa för dessa två mycket talangulla vaxholmstjejer.

 

NM-brons till Fredrik och sprint-killarna fick lite revansch i Världscupen

 

Maraton NM

Fredrik Friman paddlade hem en bronspeng i K2 tillsammans med Per Edberg, Kungälv,  i maraton NM i Norge, i sin debut i landslagströjan i maraton. Kul för ambitiöse Fredrik att börja klättringen mot toppen på det sättet.

Sprint-Världscupen

Bland killarna körde Petter Öström och Erik "Bison" Svensson som vanligt 200 meter. Petter blev 7:a i finalen i K1 i ett stenhårt loppp, endast 8 tiondelar av en sekund från guldet. Bison vann B-finalen efter att missat finalplatsen med några hundradelar. I K2 kom de 7:a, 1,1 sekunder från guld, och mindre än en tiondel före det andra svenska paret, Christian Svankvist och Fredrik Schill. Christian är ju semi-vaxholmare, bor o tränar här, så även det kan vi glädjas åt med hemmahjärtan. Finalplatser i den hårdaste världscupen under året är bara det mycket starkt och det bådar gott fram mot EM – tyvärr missade ju grabbarna OS vid kvalet förra helgen, men visade nu att de gott och väl faktiskt har kapacitet för OS. En liten revansch i alla fall.

Skribent: Stefan Gustafsson

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info