Hoppa till sidans innehåll

Maraton-VM, Spanien: Brons till systrarna Stensils och flera bra insatser

25 SEP 2010 23:20
Junior-VM brons på maraton VM i Banyoles, Spanien!
Julia och Linnea Stensils gjorde ett strålande lopp tillsammans i K-2 och kunde efter ett antal varv och felfria lyft gå i mål som medaljörer. Belgien vann, före Ungern och våra duktiga vaxholmstjejer.
Linnea som fortfarande är ungdom tog sin första stora internationella medalj, på sitt första VM.
Julia tog tidigare i sommar ett brons individuellt på 200 meter på EM i Moskva och en 6:e plats i K2 på 1000 meter vid sprint VM i Polen. Medalj både på den extrema stprintdistansen 200 och den extrema låndistansen maraton, samma år! Fantastsikt!
ETT STORT GRATTIS TILL JULIA & LINNEA!
  • Skapad: 25 SEP 2010 23:20

Linnea och Julia - vilka tjejer!

De gjorde eett mycket starkt lopp tillsammans. Redan från start tog de kommandot och var sedan med i tätklungan hela det 21 km långa loppet. e behärskade lyft-tekniken mycket bra, vilket är viktigt för där går det fort och det är lätt att tappa klungan av bara något litet misstag. Istället kunde vaxholmstjejerna ha initiativet vilket innebar att de slapp panikpaddla ut från lyften, väldigt viktigt särskilt i det sista lyftet bara 1000 meter före mål. Snabbhet och uthållighet fanns så det räckte i Vaxholmskanoten, verkligen suveränt kört. Åt Belgiskorna och Ungrarna fanns inte mycket att göra, de var i en klass för sig, allihopa sistaårsjuniorer och fantastiskt vältränade, särsklit rent konditionsmässigt vilket gav dem en mycket hög marchfart. De gick loss redan under andra varvet på den 4 varv långa banan. Våra tjejer hamnade i andraklungan, med bland annat danskorna som vann Nordiska tidigare i sommar. Nu hade danskorna och ingen annan heller någon chans - VI (ja, Julia och Linnea....) var alldels för starka!

 

Björn otrursförföljd i VM

I VM deltog även Björn Granstedt. Han dubblerade, det vill säga körde både K1 och K2.  Björn kom iväg bra i K1, låg strax efter tätklungan men fick problem med mjölksyra då han försökte gå ikapp. Eftersom K1 loppet var på Fredagen och K2 redan två dagar senare, valde Björn därför att taktiskt bryta K1 för att spara krafter till K2. Ett klokt beslut. Men, i K2 gick kanoten sönder - hela styranordningen lossnade och det gick inte att fortsätta. Problemet var han inte enswam om - hela 6 kanoter från NELO hade samma problem, en smärre katastrof för de kanotister som satsat så hårt på loppen och sedan inte fick visa vad de går för på grund av materialfel.

 

Jacke körde fint

Semivaxholmaren Jacob Holst, som ju bor o tränar i Vaxholm men kommer från Karlskrona (tävlar för Eskimå), var vår bäste representant i K1. I ett mycket tufft lopp med hög fart tappade Jacke i början men höll sedan bra marchfart loppet igenom och slutade mitt i fältet. Ett klart framsteg av hårt satsande Jacke - liksom för Björn blir det nu full fart mot nästa år!! 

 

 

 

Foto: Frida Gustafsson

Skribent: Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info