Hoppa till sidans innehåll

Linne och Petter OS klara!!

28 MAR 2016 12:19
Vaxholm har för första gången någonsin TVÅ kanotister klara för OS! Petter kvalade in redan förra året. Han tillhör medaljfavoriterna, det har vi sett i media under våren. Nu har även Linnea Stensils fått sin OS biljett efter ett riktigt praktlopp!
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Det är fantastiskt. Det finns inga andra ord. Våra otrolia framgångsår under mer än ett decennium har nu krönts med TVÅ OS platser, och dessutom med både en tjej och en kille - Det ÄR fantastikt!

Vaxholm har alltså TVÅ kanotister till Rio, 50% av den svenska kanot-truppen. Det ökar vår totala Vaxholmska OS represenataion genom alla tider med 100% (våra tidigare OS-kanotsiter var Pablo Grate för mer än 20 år sedan och Niklas Persson för drygt 15 år sedan).

Petter har kunnat läga upp sin träning helt inför OS, vilket gjort att han kunnat träna för fullt utan att satsa på att vara i form på de inledande världscuperna, precis så som när han blev världsmästare för ett par år sedan.Det bådar gott!

Linnea däremot var tvungen att gå för fullt för att försöka ta den allra sista platsen i kvalet i slutet av Maj. Unga Linnea utvecklas ju snabbt över åren, och med ytterligare en vinters stenhård träning bakom sig lyckades hon höja sin kapacitet tillräckligt. Genom ett riktigt bragdlopp, där hon lyckade fokusera hela sin viljestyrka till just rätt 35 sekunder över de tuffa 200-metrarna knep hon OS-platsen, tvåa med bara 4 hundradelar till seger räckte precis. Och, det resultatet gjorde hon trots trots en seg ryggskada i vår, och en begynnande vårförkylning.   

Våra K2-killar, Erik Sandbacka ocxh Christian Svankvist, missade tyvärr sin sista chans i kvalet i den mer än tuffa konkurrensen. Erik paddlar vidare och gjorde bra ifrån sig på Världscuperna efter kvalet, medan Christian, som ju bott i vaxholm de senaste åren men paddlat för hem-klubben Karlstad, valde att avsluta sin impnerande karriär och satsa på en "vanlig" framtid i Vaxholm med sin flickvän. Vi har därmed fått ytterligare en bra Vaxholmsbo, och en uppskattad medlem och förhoppningsvis tränare i Vaxholms kanotsällskap!

Nu väntar närmast Europamästerskap i Moskva för Petter, Linnea och Erik, som kör K2 med en ny partner. Efter EM stundar Vaxholms-sprinten här hemma, och sedan SM som går i Hofors. Och, självklart gästspelar våra fina aktiva även på vår kanotskola, och de tränar på klubben så kom ner och upplev gemenskapen!

Vi önskar stort LYCKA TILL I RIO, och såklart känner vi hela Vaxholms stöd för våra fina idrottare!

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info