Hoppa till sidans innehåll

Linnea i Final i Rio!

15 AUG 2016 17:03
Vår fantastiska Linnea Stensils grejade en finalplats i K1 200m i sitt första OS! Och väl där paddlade hon in på en sjundeplats, Sveriges bästa kanotresultat i detta OS. Härlig inspiration till oss alla! Supergrattis!
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Linnea imponerade redan i försöken. Körde avslappnat, fort och med stort självförtroende. I seminfinalen, där det hettade till ordentligt om de eftertraktade finalplatserna, var hon med i toppen hela loppet igenom. Hon lyckades hålla farten ända in och undvek därmed det hon innan loppet i en radiointervju sade att hon var mest rädd för - att inte orka hålla fart ända fram. I finalen gav hon återigen allt, och lyckades paddla in på en sjundeplats! Fantastiskt bra kört av endast 22 åriga Linnea, som ju har sitt stora sikte inställt på NÄSTA OS, i Tokyo om 4 år. 

Linnea var ju dessutom den som sist kvalade in till OS, fick svenska olympiska kommittens godkännande sist av alla på ung- och lovande kriteriet, och sedan bara går in och levererar. Jättekul!

Nu återstår några fina kanotveckor vid klubben denna härliga kanotsommar, passa på att komma på våra träningar - såklart träffar Du Linnea vid klubben oxå!!

Övriga OS-resultat för kanotjejerna var Karin Johansson (Lidköping) och Sofia Paldanius (Jönköping), som paddlade starkt i ett stenhårt semifinalheat i K2 500, nära final, och vann sedan B-finalen.

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info