Hoppa till sidans innehåll

Junior VM i Brandenburg - Linnea 4:a!

31 JUL 2011 08:36
Linnea Stensils & Moa Wikberg (Karlstad) blev 4:a i K2 500 meter vid Junior VM i Brandenburg och vann B-finalen över 200 meter efter en dålig start i Semifinalen.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Mycket starka lopp på 500 meter

Tjejerna övertygade starkt både i fölrsöken och i semifinalerna på 500 meter och körde lika starkt i finalen döär de blev 4.a med knappas möjliga marginal - bara 2 tiondelar av en sekund från bronset och en halvsekund från silver. Målfoto avgjorde.

 

På 200 meter missade tjejerna lite i starten i semifinalen och fick därmed köra B-final, en final de vann stort.

 

Ett mycket fint Världsmsterskap för vår Linnea Stensils!!

 

För mer resultat  - klicka in här för att se slutresultat: http://jlaget.wordpress.com/2011/07/30/jvm-dag-2/

 

Tävlande i JVM från Sverige är följande:

Damer
Jessica Andreé
Anna Cerenius
Klara Hellström
Annie Johansson
Eva Lagrange
Linnea Stensils
Moa Wikberg
Cajsa Zeidler

Herrar
Marcus Andersson
Joel Elenius
David Johansson
Isak Johansson
Joakim Lindberg
Fabian Paldanius
Albert Petersson
Jimmy Seger
Henrik Strand
Emil Svensson

 

30 juli, 2011

JVM dag 2

Postat i: Okategoriserade — by Laszlo @ 19:33

Nervöst värre idag.

Först försöksheat på K2 500 på morgonen för damerna och herrarna, sen A-final på K4 1000, och avslutande semifinaler på K2 500 för både damer och herrar.

Försöksheaten
Tjejerna ut först. Moa och Linnea taggade redan från början kör järnet och pressar ungerskorna mot mål. Förstaplats direkt till final. Ungerskorna vann, men tjejerna tar en övertygande andraplats. Bådar gott inför semifinalerna.
Killarna öppnar lika starkt och vinner sitt försöksheat med bästa tiden från alla försöksheat. Inte lika vägvisande dock eftersom 1-6 går till semifinal – ett par båtar sparar nog på krafterna eftersom de ska köra K2 1000 final innan semifinal.

K4 1000 final.
Målsättningen är att verkligen få till så bra lopp som möjligt och skaffa sig ännu mera rutin inför framtiden. Försöka presa sig så att man dör sista biten. Grabbarna öppnar hårdare än i semin, men tappar fortfarande rätt mycket på första 500m, sedan tappar dom bara 1 sekund per sista 250 och paddlar förbi ungrarna och slutar som 8:a. Inte illa pinkat!

K2 500 Semifinaler
Damerna har en rätt skön historia. Bäst tid in i semifinalen, paddlar övertygande och vinner den med en båtlängd före Mexiko. Pressar heller inte utan här finns det mer att ta av i finalen.
Killarna däremot får ett tufft utgångsläge. Snabbast i försök betyder inte mycket när man har Europamästarna på banan till höger (Slovakien – som kom tvåa på K2 1000 tidigare under dagen), och ytterliggare en bana till höger finns de italienska silvermedaljörerna på EM i år. Grabbarna går ut hårt, håller ihop hela vägen och tar en fin skalp i och med sin andraplacering tryggt före ett hårt paddlande Italien som kämpade om sista A-finalsplatsen mot Rumänien.

Imorgon böjar vi med K2 200 semifinaler, och sedan förhoppningsvis A-finaler två timmar senare. 3 timmar senare så avslutar vi med två spännande A-finaler på K2 500.

Stämningen i truppen är på topp, men det säger nog

 

 

29 juli, 2011

Dag 1 JVM Brandenburg

Postat i: Okategoriserade — by Laszlo @ 20:02

Idag har följande kört lopp

Herrar K4 1000m försök och semi
Körde bra i försöket. Taktiken var att starta hårt och sedan hitta ett flyt ända in, men utan att gå på max. Gick bra, avancerade vidare till semi som gick på eftermiddagen. Taktiken i semifinalen var att dö vid 200-bojarna (200m kvar till mål). Svenska juniorer saknar ofta rutin på hårda 1000m lopp i K4 och sparar gärna på krafterna så att man inte stummnar mot slutet, vilket är fel taktik. Killarna öppnade snabbt för att vara dom, låg 5:a vid 500m och där ökades det rejält. Vid 200 låg dom fortfarande 5:a men kom närmre och närmre Frankrike och Australien. Vid 150m kvar passerades Australien, och under de sista 100m passerades Frankrike (som på JEM hade slagit svenskarna med 4 sekunder i B-finalen). En välförjänt A-final som körs imorgon kl 14:30

Damer K2 200
Tjejerna körde bra och kom trea i sitt försöksheat. Efter loppet berättade Moa och Linnea att allt som kunde gå fel gick fel. Tappat grepp på paddeln, satt lite snett m.m. Så det bådar ju gott att dom kunde köra så bra ändå.

Herrar K2 200
Joel och Henrik kom tvåa i sitt försöksheat med en övertygande paddling. Semifinal för både tjejer och killar är på söndag morgon. Imorgon kör både tjejerna och killarna K2 500 försök och semi.

edit: jag har förstått att informationen är dålig på den officiella hemsidan. Resultaten finns här: http://www.lkvbbvserver1.de/Live/rennenAuswahl!listRennklassenWettkaempfe

uppdatering 2: Lotta meddelar att man kan se loppn live här http://www.brandenburger-regatten.de/livestream/

Skribent: Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info