Hoppa till sidans innehåll

GULD, SILVER& BRONS till Vaxholm i SM Kanot-Maraton!

30 JUL 2011 16:28
Det blev GULD till Vaxholms Elitkanotist Björn Granstedt i SM i Kanot-Maraton i Örebro, SILVER till Frida Gustafsson/Moa Ringkvist i K2 D16 och Brons till Maratondebutanten Olof Simander i H14. Calle Lundin genomförde sitt första maratonlopp trots två kapsejsningar. Fredrik Friman körde bra i juniorklassen, liksom Moa i K1. Stort Grattis till alla!
  • Skapad: 30 JUL 2011 16:28

Björn har länge varit taggad inför SM i Kanot-Maraton och känt sig i "vinnarform". Det lönar sig även att ställa in sig mentalt - som ni kan läsa på VKS elitblogg så har Björn sett den tekniskt svåra banan som en stor utmaning och tycker att banan snarare är levande och roligt utmanande än just tekniskt svår. Det lönae sig - efter att ett tag varit 90 sekunder efter Jacob Holst som drog iväg i hårt tempo redan efter ett varv, körde Björn in försprånget och kunde slutligen spurtslå Jacke. Dessa två erfarna maratonkanotister var ett par tre minuter före sina yngre konkurrenter i seniorklassen.

Frida och Moa gjorde ett mycket starkt och taktiskt väldisponerat lopp i K2, där de överträffade alla förväntningar på den 12 km långa och teknikst komlipcerade banan på Svartån o Örebro. Bra körde även Emil Tingström och Jonas Lindmark i H16 och tog med sig en femteplats hem, duons bästa K2 resultat i SM-sammanhang hittills.

Calle Lundin körde sitt livs första maraton i H16, kämpade suveränt och tog sig i mål i en spurtstrid trots två kapsejsningar. Stark vilja av denna lovande unge kanotist! Bra körde även Emil och Jonas i samma klass i K1, och sedan tillsammans i K2 där de paddlade in på en bra femteplats. De är ju liksom Frida och Moa yngst i sin klass och alla kan de mycket väl tillhöra favoriterna nästa år. I D16 körde Moa in på en fjärdeplats, medan Frida tvingades bryta efter en strk start - hon slog paddlen i en sten, kapsejsade och slog skallen i en annan sten och detta på ett ställe där det var svårt att simma till land för att tömma. Hon sparade sig istället till K2-loppet dagen efter. Detsamma gjorde Joel Attermark, som startade myckewt starkt i jniorklassen och var i ledning då sitsen lossnade. Joel stannade och satte fast den, men den hårda öppningsfarten hade satt sina spår - han tvingades bryta för att spara krafterna till söndagens K2-lopp. I detta krockade han och Fredrik Friman så illa att de återigen tvingades bryta.

Unge Olof Simander överträfade sig själv genom ett mycket starkt lopp och paddlade in på bronsplats i K1 för H14. Riktigt kul!

 

 

Björn Granstedt 

Björn Granstedt - GULD!!!                                    Jacob Holst - SILVER!!!

 

Veckan innan SM i Kanot-Maraton har maratonerfarne Björn även tränat VKS-ungdomarna med tips och teknik vid bl.a. brygglyft.

Det gav resultat då alla ungdomar paddlade jättebra - men för maratondebutanten Olof Simander gick det just extra bra då han tog BRONS i H14!!! Ett extra stort grattis till Olof!!!

154

Olof Simander - BRONS!!!

 

 

Skribent: Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info