Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar i Junior och U23 EM och här hemma av våra ungdomar!

27 JUN 2013 22:34
Vaxholm hade fyra landslagskanotister med i Junior- och U23 EM i Poznan i Polen. Linnea och Julia Stensils körde U23 EM, Moa Ringkvist och Albert Friman Junior EM. Det blev fina finalplatser med snudd på medalj! Här hemma körde ungdomarna i Kungälv med fina resultat.

  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Julia och Linnea satt i den svenska K4:an på 500 meter tillsammans med Klara Andersson (Halmstad) och Moa Vikberg (Karlstad). Tjejerna kämpade till sig seger i försöksheaten och därmed direktkvalificering till final, där de lyckades de paddla in på en meriterande 7:e plats. Starkt kört av dessa unga tjejer som ha flera år kvar i klassen.

Linnea Stensils körde dessutom  K2 tillsammans med Klara Andersson, där de följde upp 9:e platsen i "stora EM" (senior EM i Portugal) för några veckor sedan med att paddla in på en mycket fin fjärdeplats endast 2 hundradelar från medalj! Mycket mycket starkt kört av detta succepar. Linnea avslutade sedan med ytterligare en 7:e plats i K1 200 meter. Fantastikt bra att gå till final som 19-åring i U 23 klassen!

 

Julia representerade Sverige även i OS-distansen K1 500 meter, där hon nådde B-final och körde in på 6:e plats. Fint av Julia, som brottats med en del träningsproblem under vintern och nu fick visa att formen är i antågande inför SM och ett par veckor.

 

Våra första-årsjuniorer Moa Ringkvist och Albert Friman lyckades ta sig till semifinal i K4 1000 meter (Albert) respektive K1 500 (Moa). Albert förljde sedan upp med en seger i B-finalen. Starkt kört av dessa båda unga debutanter som ju faktiskt får köra i Juniorklassen även nästa år.

 

Andra starka svenska placeringar var Martin Nathell (Ängelholm) som tog en BRONS i K1 500 för juniorer och en fjärdeplats över 1000 meter. Joel Elenius (Luleå) och David Johansson (Oxelösund) gjorde ett kanonlopp i K2 200, där de paddlade in på femte plats. Mycket starkt.

 

Ungdomarna

Vår ungdomar körde den sista nationella tävlingen i svenska ungdomscupen innan SM. Vera Rockström tog silver för de yngsta ungdomarna, Alex Rockström körde starkt och tog sig till A-final, Martin Johansson 6:a både på 500 och 2000 meter, Gabriel Lindström 3:a i B-final på 500, Eimil Tingström 2:a i B-final på 500, Sofia Lindhe brons  och Gabriella Garcia 5:a  på 3500 meter för de lite äldre tjejerna. Tävlingen kördes i västkustskt regn och rusk, men alla kämpade superfint.

Nu stundar SM i Luleå, men innan dess ett fint SM-läger här hemma i Vaxholms-solen!

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info