Hoppa till sidans innehåll

EM-Silver till Petter!

11 MAJ 2015 21:02
EM-Silver till Petter och FYRA Vaxholmare (tre från Vaxholms KS) i final på EM!
och, i den nationella premiären blev det tre klassegrar för seniorerna och en hel rad andra fina resultat.
  • Skapad: 11 MAJ 2015 21:02

Kanonresultat i rekrodtidigt Europamästerskap

Våra sprint-kanotister kom väl förberedda  till det rekord-tidiga Europamästerskapet i Racice i slutet av April efter två måndares träningsläger i Florida. Det blev mycket fina resultat, med Petters EM-silver på 200 meter i topp, endast 13 hundradelar från guldet. Erik Svensson körde in på en fin femteplats i K2 på samma distans tillsammans med Chrisitian Svankvist, som ju bor o tränar i Vaxholm sedan många år. Linnea Stensils paddlade in på en fin 7:e plats i damernas 200 meter.

Bra nationell säsongspremiär

Den nationella säsongspremiären gick av stapeln i Nyköping den 8-9 Maj, oxå med fina resultat. Inte alla våra tävlande deltog, det är ännu tidigt på säsongen, men de som var med lyckades fint. Linnea Stensils vann både 200 meter och 500 meter för tjejerna. Erik Svensson vann 200 meter i överlägsen stil i förkylda Petters frånvaro, med K2-kompisen från EM Christian på andra plats. Albert Friman, som gtjorde debut som senior, körde toppenbra med finalplatser på både 1000 metr och 200 meter - mycket starkt. Även brorsan Fredrik lyckade fint och visade att den hårda satsning han gjort inför säsongen börjar ge resultat, både i besättning och i K1. Sara Sandbacka lyckade ta en A-finalplats på 200 meter, liksom Evelina Menning på 500 m. Kul för dessa ambitiösa tjejer att få lyckas redan i säsongspremiären. Moa Ringkvist gjorde liksom Albert debut som senior och kämpade med de etablerade tjejerna på ett strålande sätt. 

Ungdomsgrabben Gabriel Lindström paddlade mycket bra och överraskade positivt med fina placeringar både på 200 och 500 meter i det hårda startfältet där en hel del norrmän och finländare gav extre tuff konkurens.

Vi hade några kanotister på sjukbänken och några valde attavstå denna tidiga premiär för kommande tävlingar när det blivvit lite gröänare i vassen och varmare i vattnet.

En kul inledning på säsongen 2015!!

Skribent: Stefan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info