Hoppa till sidans innehåll

Linnea Stensils Nominerad, Julia stipendiat!

14 JAN 2012 18:59
Vaxholms Linnea Stensils nominerades tillsammans med tre andra tjejer till Svenska Dagbladets "Lilla Bragdguldet" vid idrottsgalan. Härliga kanotbilder från både träning och tävling fick vi se.

Julia fick Riksidrottsförbundets Elitidrotts - Stipendie för sina prestationer som första års senior som stöd för sin satsning.

Stipendiat blev även Christan Svankvist, som ju tränar här i Vaxholm men kommer från Karlstad, där han har sin hemmaklubb. Ytterligare en stipendiat som tränar en hel del här i Vaxholm var Michaela Lindblad-Jonsson. Bra utdelning alltså!
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Linneas nominering till lilla bragdguldet var mycket välförtjänt. Hon är en van vinnare redan i 17 års ålder. Eller vad sägs om följande facit från SM-veckan i somras: 17 medaljer, varav 11 guld. Och då var hon ändå tvungen att avstå några lopp… Att hon inte vann är ingen besvikelse, bara att bli nominead är STORT! På den svenska idrottshimlen finns många idrottare som gör fantastiska prestationer, även i unga år, så att vinna är mycket svårt. 2002 var Erik G i samma situation, även han nominerad till lilla bragdguldet, men då var det inte utdelning på idrottsgalan och inte årets nykomling. Och, Linnea har ju ett år till på sig! 

Lika välförtjänta var stipendiaterna, där Julia fick RF-stipendiet för första gången. Stipendiet delas ut till idrottare som kombinerar studier på högskola med elitidrott satsning.

 

Även SVTPlay (klicka här för att komma till webbsändningen direkt!)

Svenska Idrottsgalan

Foto: Madeleine Tingström, SM Hofors 2011

 

Som förstaårsjunior har hon haft en lysande säsong även internationellt.

Största framgången kom på maraton-VM i oktober. Det svenska lagets mål var att plocka hem två medaljer. Det uppfylldes tack vare Linnea Stensils som var inblandad i båda.


I ett varmt och fuktigt Singapore slog Linnea till redan på den inledande distansen K1 över 17.2 km genom att ta ett brons. Tillsammans med Cajsa Zeidler från Lödde blev det sedan silver på K2.
Att Susanne Gunnarsson, med egna OS- och VM-guld på meritlistan, finns med i bakgrunden ger en god grund för fortsatt utveckling.
”Jag var väldigt rörd och fick faktiskt tårar i ögonen”, sa legendaren efter framgången i Singapore.


Linnea Stensils hann under 2011 också med en fjärdeplats på junior-VM i Brandenburg på K2 500 meter. Denna gång tillsammans med Karlstads Moa Wikberg.

 

Linnea! Du vet att vi alla röstar på DIG såklart!  Och på storasyster Julia Stensils som även kommer att vara på plats då hon är nominerad till ett stipendium! Vilka Stensils-tjejer!// Alla vi i Vaxholm & VKS!

Klicka här för att läsa mer om allt som händer på årets idrottsgala 2012! 

PS: Passa på att "gilla" på facebook i gruppen Idrottsgalan, samt även Linnea på Idrottsgalans sida om denna artikel :-)

Skribent: Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info