Hoppa till sidans innehåll

6 Medaljer och fler landslagsplatser facit i Maraton NM

28 MAJ 2013 00:11
4 GULD, ett SILVER, ett BRONS och en fjärdeplats blev Vaxholms facit vid Nordiska mästerskapen i Maraton som avgjordes i Lidköping i helgen. Medan våra seniorer laddade för kommande helgs världscuptävlingar i Poznan i Polen var det våra juniorer och ungdomar som plockade medaljerna, vilket är mycket glädjande och bådar gott inför framtiden! Vi belönades oxå med ännu fler landslagsplatser.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 20:02

Efter förra helgens framgångar på sprintdestanserna i Nyköpingsregatan, där Moa Ringkvist och Albert Friman togs ut till Junior-EM senare i sommar, tog dessa båda första-års juniorer varsitt guld till Vaxholm och Sverige vid Nordiska mästeskapen i K1 över maratondistansen denna helg. Albert följde upp med ännu ett guld i K2 tillsammans med Andreas Edhag från Bråviken.

Olof Simander paddlade hem sin första internationella medalj, silver över ungdomarnas 15 km, medan Sofia Lindhe följde upp Moas seger med en bronsmedalj, hennes första i stora sammanhang. Riktigt kul!

Bland de yngsta ungdomarna vann Vera Rockström en överlägsen seger i D12 och brorsan Alex körde in på en fin fjärdeplats i H14. Kalle Lundin, som brukar gå fint på de längre distanserna, skadade sin arm i första lyftet, men fullföljde trots det loppet med stark vilja.

 

Skribent: Stefan Gustafsson

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info