Hoppa till sidans innehåll
Foto: Madeleine Tingström SM i Hofors 2011

35 medaljer och Bästa klubb för fjärde året i rad vid SM !!

17 JUL 2011 20:28
Vilken fantastisk SM-vecka!
Vaxholms Kanotsällskap blev för fjärde året i rad Bästa Klubb vid Kanot SM i Sprint i Hofors efter en tuff veckas tävlande. Vi tog 35 medaljer, varv 15 guld, 13 silver och 7 brons! Fantasktiskt! Tvåa var Luleå, bara fyra poäng efter oss.


  • Skapad: 17 JUL 2011 20:28

Vilket otroligt SM! Vi hade största truppen på SM med 25 aktiva. Medaljskörden var otrolig! 

Klicka här för att komma till bildalbumet där man bl.a. kan se de spännande loppen!

Även om antalet medaljer var mindre än förra året, då vi nog slog rekord all time, var årets resultat fantastiskt.  Det lägre antalet beror främst på att våra aktiva inte "matchade" helt i ålders-strukturen i ungdoms- och juniorklasserna. Man tävlar i två-årsklasser, vilket gör stor skillnad om de aktiva är äldst eller yngst i klasserna. Därför var det nog ingen av oss som egentligen trodde på totalsegern i år, våra aktiva var i stor utsträckning yngst i sina klasser på ungdoms- och juniorsidan, dessutom hade vi någon skadad (Erik G) och tappade några medaljer på grund av sjukdom, kapsejsningar och diskningar - men det hör ju till med en stor trupp och många lopp! Vi matchade inte heller våra aktiva för totalseger, de körde efter det de tyckte var kul och det de ville köra. Nästa år har vi åldrarna bättre och det bådar ju gott!

Junioren Linnea Stensils var med och tog 17 medaljer, varav 11 guld trots att hon var tvungen att avstå några lopp, bland annat K1 1000 meter då mhon var krasslig. Tillsamman med systern Julia vann de alla K2 distenserna för seniorer, alltså elitklassen, trots att Julia bara är första år senior och Linnea alltså är junior. Fanmtastiska tjejer ! Julia fick även utmärkelsen årets talang efter sina resultat förra året vid en uppskattad liten ceremoni.

Vaxholmstjejerna - Linnea och Julia tillsammans med Evve Menning och Sara Sandbacka - vann även alla distanser i K4 samt stafett utom K4 5000 där de tog en silver, då med Linnea Menning i båten som ersättare till en sjuk Julia. Helt fantastiskt!

Evve Menning och Sara Sandbacka visade att de gått framåt mycket starkt denna säsong med att plocka poäng i både K1 och K2 och slutligen ta en medalj tillsammans i K2 5000 meter, ett brons som de försvarade från förra året.

Seniorgrabbarna Micke Westlen (ja, ni läste rätt, Micke gjorde en bejublad comeback), Björn Granstedt, Petter Öström och Erik Svensson vann 500 och 1000 meter i K4 och tog silver på 200 och i stafett. Dessutom blev det ett brons i K4 5000 meter, då med juniorerna Fredrik Friman och Joel Attermark i kanoten istället för sprintgrabbarna Petter och Erik. Suveränt bra kört.

I K2 fick Björn och Petter nöja sig med ett brons på 5000 meter, som de vann förra året. Loppet var mycket spektakulärt och häftigt, en av de läckraste upplevelserna ppå hela SM för oss som tittade på, mycket tack vare Vaxhokmsgrabbarnas förmåga att inte ge sig då Marcus Oscarsson, vår svenska världsstjärna från Västerås, drog upp farten.

Eriks och Petters dubbelseger i K1 200 meter för andra året i rad var otroligt läcker, liksom deras totalt överlägsna seger i K2, där vår Petter gjorde en Petter Northug - stannade innan mållinjen och kastade paddeln och vann ändå, och detta på sprintdistansen, kul grej och visar på klass.

Ungdomstjejerna Frida Gustafsson, Moa Ringkvist, Sofia Lindhe och bara 14 åriga Victoria Hendered tog två silver i K4, silver i stafetten samt en brons i K4, även det ett mycket bra resultat!

Juniortjejerna Linnea Stensils och Linnea Menning paddlade hem guldet i K2 200 meter och silver i K2 500. Kompletterade med Moa Ringkvist och Frida Gustafsson tog de dessutom  hem silvermedaljer i K4 500, 200 och stafett.

Juniorgrabbarna Joel Attermark och Fredrik Friman plockade hem två brons i K2 samt körde in högvis med poäng i K4 tillsammans med Jacob Qvarnström, Fredrik Mårtensson och Axel Brandberg. Nästa år är grabarna äldst i sin klass och då blir det ännu mer!

Detsamma gäller ungdomsgrabbarna Emil Tingström, Jonas Lindmark, Olof Simander och Calle Lundin, de plockade poäng i alla sina K4 lopp och en del poiäng även i K2. Fint kört, och nästa år är dessa unga kanotister äldst i sin klass så det bådar gott!!

De yngsta grabbarna, Olof Simander, Calle Lundin, Mattias Palmdal och Martin Johansson tog två silver i K4 och stafett, liksom ett antal bra och poänggivande K2-lopp. Dessutom hade de otur med diskning och en kapsejsning när de låg på medaljplats. Men, sånt hör till, särskilt när man bara är 14 år och gör sitt första SM!!

 

Mer info om resultat m.m. hittar du på länkarna:
www.paddling.nu
www.kanot.com
Resultat från SM Hofors

Info Hofors Kanotklubb SM

Följ Vaxholmseliternas egna blogg med webbklipp www.vkselit.se

182

 092

Tisdag den 12 juli 2011

Fyra Medaljer till!!

Under förmiddagens försök och mellan heat visade Björn Granstedt bra form och gick vidare till Final i H22 K1 1000 m. I finalen gjorde Björn återigen ett mycket bra lopp och placerade sig som fyra i hård konkurrens.

H 14 killarna körde K2 och gjorde fina lopp men kunde inte ta sig till final. På eftermiddagen hade de sen K1 2500 m. När loppet skulle starta började åskan gå så starten sköts upp i 35 minuter, när loppet sen genomfördes så gjorde Martin Johansson och Olof Simander fina lopp.

H 18 körde K4 500 m och tog en 6 plats i finalen. De körde också K2 5000 m K2 där Joel Attermark/Fredrik Friman tog brons, Axel Brandberg/Jacob Qvarnström kämpade sig genom loppet på ett bra sätt.

D 16 Moa Ringqvist, Frida Gustafsson, Victoria Hendered, Sofia Lindhe startade i sitt första K4 lopp på 500 m, efter 450 m låg de på en andra plats då det blev obalans i kanoten och det hela slutade nästan med en kapsejsning men de lyckades rädda situationen och bärgade bronset.

D 22 K4 Linnea Stensils, Julia Stensils, Sara Sandbacka, Evelina Menning startade på 500 m och vann Guld.

 

Måndag den 11 juli 2011

Vaxholms Kanotsällskap är på plats för att försvara titeln SVERIGES BÄSTA KANOTKLUBB för 4:e året i rad, i årets Kanot-SM Sprint som i år hålls i Hofors, Gästrikland.

Sol, regn, skog, bra paddelsjö, massor av spännande lopp, stekta lokala "kolbullar" med lingonsylt till lunch, glatt mingel mellan klubbtälten vid lägerplatsen, hejarklack av föräldrar och annan publik, roligt, nervöst, spännande, förväntningar, peppning, coachning, massage, tävlande blandat killar & tjejer, allt från H14 1:a SM-lopp till erfarna senior eliter. Hittils 9 medaljer redan efter 2.a dagen (tisdag)!!! Vilken fantastisk start!

 

5 medaljer första dagen!!

Årets SM tävlingar inleddes på Måndagen i Hofors. Första dagen bjöd på fint väder och Vaxholmskanotisterna gjorde bra prestationer på tävlingsbanorna.

Under eftermiddagens finaler körde tjejerna D18 Frida Gustafsson, Moa Ringqvist, Linnea Menning och Linnea Stensils K4 500 m och lyckades så när bärga hem guldet men fick ge sig mot Finnspång som vann med ca 6 cm. Ett Silver är ett mycket bra resultat.

Killarna H16 gjorde debut i K4 500m, de gjorde ett bra lopp i den hårda konkurrensen och placerade sig på en 6 plats.

D22 hade K2 500m och båda Vaxholmsbåtarna gjorde fina lopp Julia Och Linnea Stensils vann Finalen och Evelina Menning/Sara Sandbacka placerade sig på en fin fjärdeplats.

H22 K4 500 m Micke Westlen, Björn Granstedt, Erik Svensson, Petter Öström inledde med att ta Guldet på distansen, under veckan finns tre K4 distanser till! Hur ska det gå?

Linneorna Stensils och Mennig körde K1 5000 m i D18 , Stensils vann Guldet och Menning kämpade till sig en mycket bra sjätteplats och gjorde ett av sina bästa lopp.

H18 hade också K1 5000 m på programmet, Joel Attermark ,Fredrik Friman och Axel Brandberg gjorde alla fina insatser.

 

DSC_0363 

DSC_0558DSC_0528

DSC_0234

DSC_0269

DSC_0447

DSC_0527

DSC_0190

DSC_0216DSC_0355

DSC_0581

DSC_0588

DSC_0649DSC_0627

DSC_0594

 

 

Skribent: Mikael Stensils & Madeleine Tingström

  

  

Ica Waxholm

 

 Frode varv & marina

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

  Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

Resarö Marina

 

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot....

Se all info