Hoppa till sidans innehåll

Flatwater Summer Camp Bengtsfors


70 aktiva tillsammans med 20-talet ledare gjorde årets Flatwater Summer Camp till ännu en succé!

 

För tredje året i rad arrangerades breddlägret Flatwater Summer Camp i Bengtsfors, Dalsland FSC drogs igång som en satsning inom ramen för projektet Rätt träning och teknik till alla och har sedan starten haft ambitionen att vara ett något annorlunda läger. Ett läger där inte ett enda traditionellt träningspass avverkas utan där fokus istället ligger på att genomföra diverse olika utmaningar och äventyr i grupp och skapa en spränga-gränser-tillsammans-känsla. Och gränser sprängs under veckan. Ett återkommande inslag alla år har varit en dag med långpaddling, där flera paddlar längre än de någonsin gjort förut. Där flera till en början inte tror att de ska fixa det men som i slutet av dagen har sprängt ytterligare en gräns och klarat av utmaningen med bravur.

Ungdomar från Vaxholms Kanotsällskap var på plats!

Årets läger inleddes direkt efter Bengtsforsregattan på söndagskvällen den 8 augusti med invigning och utdelning av tröjor, vattenflaskor och vattentäta packpåsar. Måndag bjöd på paddling kombinerat med sandslottsbygge och paddling kombinerat med orientering i skogarna runt Bengtsforstrakten.

Hela tisdagen var upplagd som en mångkamp där halva gänget inledde med en 5-kamp på fm medan andra halvan drog iväg på en tidskrävande skattjakt. 5-kampen innehöll olika moment, såväl på land som vatten. Bl.a. skulle det dras en minibuss, prickskjuta bollar från kajaken, fylla en tunna så snabbt som möjligt, slussa en vattenflaska i en minisluss, frågesport med mera...

Skattjakten var upplagd som så att gruppen fick börja med att frita en av deras ledare som satt fastkedjad nånstans i närområdet. Nyckeln till hänglåset låg i en ballong som i sin tur låg i ett rör som skulle vattenfyllas för att komma åt ballongen, ta ut nyckeln och frita ledaren. Efter fritagandet fick ledaren ge gruppen en ledtråd som pekade på en specifik plats. Ut i kajakerna för att paddla ett antal km till utmärkt plats. Sen gällde det att hitta en flaska somvar nersänkt en halvmeter under vattenytan för att få ytterligare en ledtråd. Den ledtråden tog gruppen vidare upp på land för att leta upp tändstickor som användes för att så snabbt som möjligt göra upp en eld och bränna av ett snöre. När snöret brast fick gruppen paddla hemåt igen och uppdraget var utfört.
 
Dagen summerades med ett gäng trötta med glada deltagare där grupp Zedtech stod som odiskutabel vinnare och fick  en biobiljett var till onsdagskvällen. Under kvällen fick en av grupperna även möjlighet att klättra uppför en brant klippvägg. De andra fick möjlighet att lyssna på en kortare teknik-föreläsning av Dag Johansson och ytterligare några åkte iväg för ett kvällsdopp.


Onsdagen inleddes med halvlång paddling till olika stränder där kajaken lämandes för att ta landvägen hem. Efter lunch var det dags att åter ta sig till kajakerna för att paddla hem till middag. Kvällen avverkade vinnargruppen från tisdagen plus några till på bio medan en annan grupp provade på kampsport med några lokala instruktörer.

Sen var det dags för torsdagens långtur där 28 km avverkades i stor stil av samtliga deltagare. Den minsta gruppen fick en något kortare utmaning som de klarade galant!

Lägrets sista dag, fredag, bjöd på ösregn och åska. Men eftersom alla hade bestämt sig för att följa det är inte hur man har det - det är hur man tar det så genomfördes även denna dag i en härlig anda.

Ett gäng på ca 25 deltagare stannade även kvar till lördagen och genomförde DKM+ och fick uppleva en riktig folkfest i strålande solsken.

Detta var en kort sammanfattning av Flatwater Summer Camp 2010. Orden gör givetvis inte stämningen och deltagarna rättvisa, det måste upplevas på plats! Nästa år är det dags igen, platsen kommer att vara densamma men äventyren och utmaningarna blir helt andra...

Stort tack till alla deltagare och ledare! Ni gjorde veckan till vad den blev!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:29
Skribent: Madeleine Tingström

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info