Hoppa till sidans innehåll

Läger


Under året finns olika läger att åka på runt om i Sverige och utomlands.

 

Nybörjare

Nybörjare börjar med helgläger till våren oftast i april, men även de som paddlat ett tag tycker ofta att det är roligt att hänga med.

Ungdomar brukar vara med från ett antal kanotklubbar från bl.a. Stockholm. Ledare och eller en eller fler föräldrar från varje klubb brukar vanligtvis vara med.

Föregående år var det läger i Nynäshamn. Logi i Nynäshamns Kanotklubbhus samt mat och alla aktiviteter som t.ex. brännboll ingår. Man kan även tälta om man vill. Hela anläggningen ligger vid vattnet. 

Stor gemenskap, lagom paddelfart och distans, teknik, motion, andra kul aktiviteter som brännboll m.m.

I övrigt hänger man med till en del ungdomsträningspass & paddlingar, deltar i en eller flera av sommarens ungdomscuper runt i Stockholms paddlarklubbar. De flesta börjar med att gå på en eller flera kanotskole-veckor i Vaxholm på sommaren. Många återkommer och går kanotskola många somrar eftersom det är så roligt och stor gemenskap :-)

 

Ungdomar/juniorer som har tränat ett tag eller i flera år aktivt inom klubben:

 

Sverige:

Ungdomsläger paddling över en helg i Nynäshamn brukar starta upp säsongen i april. Lägret riktar sig i första hand till nybörjare och de föräldrar/ledare som vill följa med. Även mer erfarna följer ibland med på lägret.

 

Helg- eller veckoläger brukar vanligtvis även hållas i samband med SUC/JUC, ungdomscuper, runt om i olika orter i Sverige. Se tävlingsschema för 2012.

 

Bl.a. Bengtsfors arrangerar varje sommar ett populärt vecko-äventyrsläger som innehåller paddling, fysträning, stafetter, kanotlyft m.m. samt ett antal roliga utmaningar & "lekar", brännboll, samarbetsövingar m.m. Gemensam logi i gymnastiksal för ungdomarna. Bra om man har paddlat minst under sommaren för att vara med på detta läger.

 

Utomlands:

Vårläger i Polen. Paddlingsläger en vecka i Polen för lite mer erfarna juniorungdomar över påsken. Framöver kommer vi även ha möjlighet att åka på vårläger till Mallorca.

 

 

Seniorer som är aktiva i klubben och även tillhör eliten är på läger på olika ställen, beroende på ålder, mål och säsong.  Sverige, Portugal, Florida, Australien, Spanien, Danmark m.m.

 

Info hittar ni tillsvidare på bl.a www.kanot.com, samt se Vaxholms kanot-eliters egna blogg under fliken Elitblogg!

 

Ansvarig för anmälan till läger:

Mikael Stensils This is a mailto link håller i anmälningar för de flesta läger för de aktiva medlemmarna i Vaxholms Kanotsällskap

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:29 Skribent: Madeleine Tingström

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: This is a mailto link

Se all info