Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska kanotförbundet


Havskajakledare 2 är både utmaning och utveckling – något som är drivkraft för Sanna Heikura som tillsammans med Johan Skarelius är först i Sverige med att bli godkänd Havskajakledare 2. Och att få förmedla paddelglädje till andra, tycker båda.
 
Vartannat år håller Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna stämma (årsmöte), och nu i helgen är det dags för 2019 års stämma i Jönköping där viktiga beslut tas för svensk idrott.
 
Imorgon, torsdag, inleds Världscup I i Poznan för Sprintlandslaget. Därmed kickar en spännande internationell säsong igång med många intressanta svenska starter!
 

Självklart flytväst!

(2019-05-20 09:48)
Hälften skulle överleva! Sverige är en del av den internationella ”Wear It!” kampanjen, som 2019 inträffar mellan den 19 maj och 26 maj och syftar till att alla ska använda flytväst.
 
I lördags arrangerades den 29:e upplagan av Norrviken Runt, med ett 80-tal deltagare och uttagningstävling för maratonlandslaget.
 
Efter säsongens två inledande tävlingar har Förbundskapten Peken Rönnestrand tillsammans med sina Förbundstränare tagit ut trupperna till VC I och II samt till den internationella regattan i Brandenburg.
 
Isak Öhrström visade hög klass och la beslag på segern i den 71:a upplagan av klassiska tävlingen "International Tatra Slalom" i Slovakien den gångna helgen.
 
Wow, vilken premiärhelg det blev på Rocksjön! Härlig inramning med bra förutsättningar. Häftiga, täta dueller i världsklass i seniorklassen och gott om fina prestationer i ungdoms-, junior- och mastersklasser!
 
Klippans kommun var en av många kommuner som hörde av sig efter Kanotförbundets utskick om att vi vill vara med när det planeras dammutrivningar och vattendragsrestaureringar.
 
Med Jönköpings & Huskvarna KK som arrangör står Rocksjön och Jönköping Energi Arena som tävlingsplats för årets första sprinttävling. Stjärnspäckat i seniorfälten med samtliga landslagskanotister på plats, högklassiga tävlingar att vänta!
 

Tips om projektbidrag!

(2019-05-06 12:58)
Har ni en bra idé där paddling och naturmöten står i centrum? Kolla in Postkodstiftelsens projektutlysning för lokala projekt.
 
Sprintpremiären i Köpenhamn är avklarad, med många starka resultat från de svenska besättningarna!
 
Efter en lång träningsperiod under höst, vinter och vår stundar äntligen tävlingspremiär. En hel del Sprintkanotister kommer att finnas på plats i Köpenhamn i helgen, årets första test i skarpt läge!
 
Runt 45 kanotister samlades för det årliga Masterslägret i Flämslätt. Trevlig gemenskap och bra fart på träningspassen i fina förhållanden på Flämsjön!
 
I söndags var det premiärdags när säsongens första Sverigecuptävling avgjordes. Med kungliga slottet som granne arrangerade KK Strömstararna både Slalom-,Störtlopp- och Kajakcrosstävlingar!
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854132031
E-post: medlem@vaxholmkanot.se

Se all info