Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska kanotförbundet


Efter en maffig invigning med tusentals aktiva och publik är Drakbåts-VM i Kina igång! Idag inleddes tävlingarna och det svenska laget öppnade med en fin sjundeplats på 2000 m-distansen.
 
Det har varit full fart på diverse olika kanotaktiviteter den gångna helgen. Tävlingar inom både Sprint, Surfski och Störtlopp. I Nyköping samlades även de europeiska medlemsländerna inom Euro Paddle Pass för träff.
 
OS- och VM-guldmedaljören Susanne Gunnarsson är en av huvudpersonernas i lördagens program av SVT:s "Duellen". I en av programmets dueller ställs hon mot löparen Suldan Hassan.
 
Förbundskapten Peken Rönnestrand har nu tagit ut Sprintlandslagets träningsgrupper inför höstens, vinterns och vårens aktiviteter.
 
VM i kinesiska Kunming hägrar drygt två veckor bort, i helgen samlades herrlandslaget i Drakbåt i Malmö för ett sista träningsläger tillsammans innan mästerskapet.
 
Kanotslalom-VM satte punkt för Kanotslalomlandslagets internationella säsong 2017. Det svenska laget lämnar VM med många positiva besked efter ett historiskt bra mästerskap!
 
Idag avgjordes semifinalen på Kanotslalom-VM i Pau med både Isak Öhrström och Erik Holmer på startlinjen. Det blev dock inget vidare svenskt avancemang, Isak var närmast med knappa 2 sek upp till finalplats.
 
Tävlingsmässigt är en härlig Mastersäsong till ända efter tolv deltävlingar. Därmed är även slutställningen i Svenska Masterscupen 2017 färdig, grattis till många fina prestationer under året!
 
Både Erik Holmer och Isak Öhrström knep en plats i semifinalen direkt i första åket. Trots ett islag för de båda räckte deras snabba paddling för att ta en plats bland de 30 första.
 
Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén stod för ett magiskt lagåk på VM idag. De slutade fyra efter ett nervkittlande drama där Sverige patades ner från pallen av sista nation ut.
 
Det är dags för en av årets absoluta Kanotslalom-höjdpunkter då VM i franska Pau inleds under tisdagen. En fyra kanotister stark svensk trupp finns på plats redo att ta sig an resterande världseliten. Nu åker vi!
 
I helgen avgjorde SM i Freestyle och Kajakcross i Ljusdal. En tävling som bjöd på många härliga åk och fina prestationer ute i forsen!
 
Drakbåtspaddlarna höll läger i Kungälv i helgen. Både nya och mer rutinerade paddlare tog tillsammans sikte mot 2018.
 
I helgen kördes den stora ungdoms- och juniorsprinttävlingen Olympic Hopes på VM-banorna i Racice. Kanotgymnasiet var på plats och paddlade till sig ett gäng finalplatser!
 
Vill du vara en del av tränarstaben runt det svenska Sprintlandslaget - då har du ett gyllene tillfälle nu när Svenska Kanotförbundet söker en Förbundstränare på 100 %
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info