Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska kanotförbundet


När U23-VM i Surfski avgjordes i Hongkong var det ingen som rådde på Linnea Stensils som segrade med drygt tre minuter. En magnifik avslutning på en strålande säsong, grattis!
 
Vi söker nu 10 klubbar som vill vara en del av satsningen "Familjepaddling" under säsongen 2018. Paddling är en ypperlig familjeaktivitet som vi vill nyttja än mer för att få fler i rörelse - paddelrörelse!
 

Dags för VM i Surfski!

(2017-11-13 17:24)
Sverige mönstrar en spännande tre kanotister stark trupp till årets Surfski-VM som avgörs i Hong Kong mellan den 18-20 november.
 
Under lördagen den 28/10 bjöd Kanotgymnasiet in till ett välbesökt och uppskattat öppet hus. Presentation och information runt verksamheten, träning och gästspel av f.d. KG-eleven Martin Nathell stod på schemat.
 
I samband med höstlovet förra veckan samlades dryga 60 ungdomar och juniorer i Katrineholm under några dagar. Besättningspaddling i massor stod på schemat under intensiva och uppskattade dagar.
 
Vi rör oss för lite i Sverige, exempelvis når inte två av tre barn upp till den dagliga rekommendationen. En utveckling vi behöver och vill ändra på, därför lanserar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet satsningen Framåt för fler i rörelse!
 
När RF & SVT presenterade vilka idrotter som får en plats på SM-veckan 2018 i Helsingborg/Landskrona fanns alla tre kanotgrenar som ansökt med! Kanotpolo, Surfski och SUP kommer att avgöra sina mästerskap i samband med jättearrangemanget.
 
Svenska Kanotförbundets kallar till årsmöte den 17 mars 2018 i Stockholm. Mer information och anmälan kommer senare.
 
En given höjdpunkt i början av året! SKF:s Tränarkonvent 2018 arrangeras 20-21 januari, med tjuvstart på kvällen den 19:e för några grupper. Konventet samkörs även denna gång med Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten. Välkomna!
 
Efter en maffig invigning med tusentals aktiva och publik är Drakbåts-VM i Kina igång! Idag inleddes tävlingarna och det svenska laget öppnade med en fin sjundeplats på 2000 m-distansen.
 
Det har varit full fart på diverse olika kanotaktiviteter den gångna helgen. Tävlingar inom både Sprint, Surfski och Störtlopp. I Nyköping samlades även de europeiska medlemsländerna inom Euro Paddle Pass för träff.
 
OS- och VM-guldmedaljören Susanne Gunnarsson är en av huvudpersonernas i lördagens program av SVT:s "Duellen". I en av programmets dueller ställs hon mot löparen Suldan Hassan.
 
Förbundskapten Peken Rönnestrand har nu tagit ut Sprintlandslagets träningsgrupper inför höstens, vinterns och vårens aktiviteter.
 
VM i kinesiska Kunming hägrar drygt två veckor bort, i helgen samlades herrlandslaget i Drakbåt i Malmö för ett sista träningsläger tillsammans innan mästerskapet.
 
Kanotslalom-VM satte punkt för Kanotslalomlandslagets internationella säsong 2017. Det svenska laget lämnar VM med många positiva besked efter ett historiskt bra mästerskap!
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info