Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Mellan den 12-15 december kommer det att ro och paddlas från Stockholm till Örebro som ett initiativ till att bidra till årets upplaga av Musikhjälpen. Drygt 20 mil väntar och det finns alla möjligheter att haka på under hela eller delar av sträckan!
 
För 150 år sedan korsade pionjären John MacGregor Sverige. Han inspirerade många längs vägen och i vågorna av hans kanot Rob Roy bildades Sveriges första kanotförening, Föreningen för Kanot-Idrott. Nu uppmärksammas jubileumet med en 240-sidig skrift.
 
Under den gångna helgen höll Internationella Kanotförbundet kongress. En hel del intressanta diskussioner och beslut kring OS-distanser, nya discipliner och olika val stod bl.a. på agendan.
 
Den 14-15 januari arrangeras SKF:s Tränar- och Ledarkonvent 2017 på Bosön. Denna gång med mindre fokus på vad vi fyller vår verksamhet utan mer på HUR - hur gör ni, såhär tänker vi. Hur gör vi bäst!?
 
Det Svenska landslaget stod för en stabil insats under VM i Fiji och slutade på 13:e plats när det veckolånga arrangemanget avslutades.
 
Svenska Kanotförbundets kallar till årsmöte den 25 mars 2017 i Stockholm. Mer information och anmälan kommer senare.
 
Den 1 december är sista dag att ansöka till Kanotgymnasiet i Nyköping. Optimala förutsättningar för att kombinera gymnasiestudier med en kanotsatsning, välkommen med din ansökan.
 
Sju svenska SUP-paddlare är på plats för att delta i årets SUP-VM som går av stapeln på Fiji. Tävlingarna drog igång med SUP-surf i helgen, nu väntar fler discipliner framåt!
 

Kom ihåg flytvästen...

(2016-11-08 16:12)
Visst kommer ni ihåg flytvästen!? En standardpåminnelse året runt, men lite extra nu under senhösten och inför vintern på de platser där isen inte kopplar greppet.
 
Det är nu klart med nya förbundskaptener för två av våra tre landslag in om Kanotpolo. Damlandslaget samt Utvecklingslaget får nya coachteam inför 2017.
 
Svensk kanot har genom åren skördat stora framgångar, inte minst inom slätvatten. Inför Sprintlandslagets upptaktsträff summerades ögonblick av framgångssagan i ett klassiskt bildspel...
 
I lördags genomfördes den årliga KG-dagen, ett öppet hus för nyfikna ungdomar som får en möjlighet att bekanta sig med lokaler och träningsanläggningar samt få en inblick i verksamheten.
 
Under de senaste två helgerna har det arrangerats Drakbåtsläger, först i Stockholm och sen i Malmö.
 
I helgen samlades Sprintlandslaget, samt en hel del övriga elitkanotister, i Nyköping för att tillsammans varva upp den nya organisationen och satsningen inför 2017 och framåt!
 
När första halvan av 2016 summeras vad gäller LOK-stöd kan ett glädjande positivt trendbrott anas för Svensk kanot.
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Filtrera nyheter

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info