Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För elitaktiva kanotister som kombinerar sin satsning med studier i Stockholm finns möjlighet att ingå i Sport Campus Sweden stödprogram. Ansök senast 15:e oktober för vårterminen 2017!
 
 
Den nya organisationen för Kanotsprintlandslaget börjar ta form och under förra veckan blev det klart med den första tredjedelen - Per-Erik ”Peken” Rönnestrand kliver in som Förbundskapten.
 
I tyska Brandenburg avgörs årets VM i kanotmaraton under helgen och det blir landslagets sista internationella tävling för året. Det är ett stort deltagarantal och framför allt juniorklasserna väntas bli hårdare än någonsin.
 
Helene Ripa svarade för ett riktigt bra finallopp i Rio och paddlade in som femma, grattis! Endast dryga 4 tiondelar från pallen och sekunden till guldet
 
Helene Ripa paddlade sig hela vägen fram till final när kanottävlingarna inleddes på Paralympics under onsdagen och nu väntar en spännande final på torsdag!
 
Imorgon smäller det och kanot gör historisk debut i Paralympics när tävlingarna drar igång på Lagoa Stadium i Rio. Och på plats i Rio, väl förberedd och toppladdad har vi Helene Ripa, redo för nya bragder!
 
Det har paddlats massor i helgen. SUC/JUC-final i Sprint i Lidköping, Maraton i Linköping, Slalom och Störtlopp i Dala-Floda, Skåneligan har avgjorts i Lödde, Downwind Challenge för Surfski i Malmö och mycket mer runtom i landet!
 
Årets Drakbåts-VM i Moskva bjöd på stentuff konkurrens för de svenska lagen. Det blev ingen medalj men väl mängder av fina lopp och flera finalplatser!
 
När Kanotslalomens Världscup avslutades med tävlingar i Slovenien i helgen visade den Svenska truppen upp säsongens bästa paddling! Alla tre gick till semifinal och Isak Öhrström slog till med en topplacering när han gick till final och slutade åtta!
 
Den tänkta SM-arrangören i Sprint 2017, Katrineholm, tvingas tyvärr avstå från att arrangera SM. Därför söker vi nu efter en SM-arrangör på ny ort.
 
Det är dags att avrunda världscupsäsongen för Kanotslalom när den femte och sista deltävlingen avgörs i helgen. På plats i Slovenska Tacen har vi tre svenskar som alla gör en intressant start!
 

Drakbåts-VM inleds idag

(2016-09-08 08:34)
Dags för årets stora mål för Drakbåtslandslaget som befinner sig i Moskva sedan några dagar tillbaka. Idag inleds VM på den mäktiga olympiastadion från OS 1980. Svensklagen har varit ute och känt på banorna och lämnar lovande rapporter!
 
Den 14-15 januari är det dags för SKF:s Tränar- och Ledarkonvent på Bosön, Svensk Idrotts Utvecklingscentrum. En välfylld helg med intressanta föreläsningar, information och inspiration samt tid för givande möten, välkomna!
 
Den 17-18 september arrangeras ett C-läger i Jönköping. Är du nyfiken på att börja paddla knästående tävlingscanadensare är detta ett lysande tillfälle!
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Filtrera nyheter

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info