Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Den riktiga fullträffen med finalpaddling uteblev på Junior & U23 EM i Kanotslalom i Slovenska Solkan, men en mängd fina prestationer som bland annat resulterade i tre semifinalplatser. Inte minst körde Ludwig Palmcrantz i C1 historisk bra!
 
En sju kanotister stark Kanotslalomtrupp är på plats i Slovenska Solkan och är redo att dra igång tävlingarna när Junior & U23 EM startar under torsdagen!
 
SKF:s ordförande var på plats i Rio den senaste veckan, insöp OS-atmosfären och upplevde sambastämning på kanotstadion för Sprint. Här är hans reflektion kring prestationerna i Rio.
 

Menning slutade OS-tia

(2016-08-22 08:09)
OS-debuten slutade med en tiondeplats för Petter Menning när han paddlade in som tvåa i B-finalen på K1 200 m. Det fanns såklart förhoppningar om mycket mer, men en tiondeplats - inte fy skam!
 
Petter Menning kämpade på K1 200 m i Rio. Efter ett segt försök såg det bättre ut i semifinalen, som var ett riktigt getingbo med några av de största favoriterna. Men det räckte inte, i mål saknades 0.2 sek...
 
Han har tränat, laddat och väntat. Och nu är det Petter Mennings tur att paddla ut på Lagoa Stadium i Rio och äntligen få komma igång när K1 200 m för herrar startar idag!
 
Karin Johansson paddlade in som sexa i B-finalen och blev därmed 14:e totalt på K1 500 m!
 
Det räckte inte hela vägen fram till en A-final, men nu laddar Karin om och siktar på att återigen toppa B-finalen och knipa en topp 10-placering i Rio!
 
Efter två dagar med fullt fokus på K2, tillsammans med Sofia Paldanius, byter Karin Johansson nu till K1:an. Det blir hennes OS-debut i K1 och det är favoritdistansen 500 m som gäller!
 
Linnea Stensils paddlade in som OS-sjua i en rafflande 200 m-final! En halvtimme tidigare gjorde Johansson/Paldanius det enda rätta och vann B-finalen.
 

Finaldags i Rio!

(2016-08-16 10:53)
I eftermiddag (svensk tid) väntar finalpass på Lagoa Stadium. Först ut (14.16) är Johansson/Paldanius i sin B-final. Sen, kl.14.47, paddlar Linnea Stensils upp till startlinjen för OS-final på 200 m!
 
Mitt i all OS-yra vill vi även puffa för en viktig påminnelse: För kanotföreningar med barn- och ungdomsverksamhet (7-25 år) ska ansökan om statlig LOK-stöd skickas in senast 25 augusti!
 
Linnea Stensils, Vaxholms 22-åriga sprintkanon, har prickat toppformen! Idag blev hon klar för OS-final på K1 200 m i sitt första OS. Tyvärr fick hon inte sällskap av Johansson/Paldanius, de var ytterst nära men fick ge sig på slutet i sin tuffa semi
 
Det är äntligen dags! Idag träder K2:an med Karin Johansson och Sofia Paldanius på 500 m, samt Linnea Stensils på K1 200 m, in på OS-programmet. Två spännande försöksheat väntar i eftermiddag!
 
Den stora svenska sprinttruppen med U16, U18 och U21 levererade ett bra NM i Lahtis i helgen i hårdaste möjliga konkurrens, inte minst av duktiga danska och norska kanotister!
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info