Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Efter redan tidigare klara Åsa Eklund som den ena Förbundstränaren så är det nu klart att Danny Hallmén blir den andre tränaren.
 
Den nya landslagsorganisationen för Sprint är fortfarande under uppbyggnad. Förbundskapten Peken Rönnestrand redogör för nuläget.
 
Det svenska U24-landslaget presenterar redan nu truppen inför 2017 års höjdpunkt - VM i Drakbåtstokiga Kina!
 
Den stora sprinttävlingen Olympic Hope genomfördes i år i kanot-meckat Szeged i Ungern för två helger sen. Delar av Kanotgymnasiet var på plats och tävlade, och gjorde det riktigt bra!
 
Rekordpublik kantade kajen i Nyköping när sjätte upplagan av AkterSnurren genomfördes. Spektakulärt och storslaget när 30 st K4:or i dubbla startled dundrade iväg!
 
Falu KK arrangerade återigen tävlingen Sundbornsloppet och nära 30 kanotister genomförde den dryga 6 km långa sträckan.
 
Imorgon, kl.15.00, är det dags igen. Det spektakulära K4-loppet Aktersnurren arrangeras för sjätte året i rad i Nyköping. Lottade besättningar där bl.a. två OS-stjärnor återfinns bland de mest namnkunniga.
 
Falun Wildwater Park rycker närmare att realiseras. Med målet att täcka hela finansieringen har satsningen startat upp en fundraising med mottot "Bringing the river to the city"!
 
I helgen kördes årets andra Drakbåts-breddläger för ungdomar. 36 paddlare samlades för en fullspäckad helg med bra träning både på vattnet och på land, tester och mycket annat kul!
 
10:a i sitt första OS, ändå var Petter Menning besviken över sin debut. Med en handfull mästerskapsmedaljer siktade han högre. Omständigheter som låg utom hans kontroll kom i vägen, men nu laddar sprintkanonen om och SVT Sport besökte omstarten.
 
I slutet av oktober kallar den nya landslagsledningen i Sprint till sin första samling. En uppstartshelg i Nyköping med både träning, tester, information och samtal på agendan.
 
Den 29 oktober är det dags för årets KG-dag. Och det vankas finbesök när f.d. KG-eleven och OS-kanotisten Karin Johansson gästar för att föreläsa och köra ett paddelpass med de aktiva. Välkomna!
 
Idag presenterades vilka 75 idrottare som får ta del av Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016-2017. Och bland dessa, två från vårt Svenska Sprintlandslag- Martin Nathell och Albert Petersson, grattis!
 
Rocksjön och Jönköping Energi Arena dukade upp fina förhållanden när årets sista Sprintregatta avgjordes i helgen.
 
I lördags arrangerade Falu KK 2016 års Kanotslalom-SM på banan vid Hosjöholmen i Falun. En fin tävling som bjöd på full fart i forsen och mängder av fina prestationer av de aktiva!
 

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER 

Filtrera nyheter

Postadress:
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

Se all info