Lekande kanot för alla i föreningen 8-9 maj 2010!

Kursen hålls av vår egna Vaxholms Elitkanotist Mikael Westlén!

Anmälan mejlas till Mikael Stensils:  This is a mailto link

En utbildning som riktar sig till hela föreningen, såväl tränare och aktiva som intresserade föräldrar. Lekande Kanot bygger på ett upplevelsebaserat inlärningssätt vilket innebär att vi själva upplever & förkroppsligar kunskapen varvat med inslag av teoretiska pass för ledare, föräldrar och aktiva.

·        Teknikens Grunder – grundnycklarna i en effektiv kajakteknik!

·         Praktiska Pass – med inriktning mot åldrarna 10-14 år (men minst lika  roliga för er i åldern 15, 25, 45 eller 65!)

·         Teoripass – där vi knyter samman de praktiska passen med grundläggande teoretiska resonemang kring träningslära & ledarskap utifrån SKF´s utvecklingstrappa.

·         Ny kunskap, tips & idéer – vi vill utöka verktygslådan vad gäller övningar, upplägg, träningspass & kompetens bland ledare, aktiva & föräldrar!

Tidsprogram & Ramar

Lekande Kanot bygger pedagogiken kring våra fyra årstider. Genomgången av teknikens grunder och de tre praktiska passen utgör grundstenarna för helgen. Under tre tillfällen samlas ledare, föräldrar och äldre aktiva för ett mer teoretiskt resonemang utifrån vad vi upplevt på de praktiska passen kopplat till SKF´s utvecklingstrappa. För de yngre avslutas därmed dagarna efter middag på lördag och efter lunch på söndagen.

Lekande Kanot ställer inga krav på förkunskaper hos deltagarna. Vi ser gärna en blandning av erfarna ledare, nya föräldrar och aktiva i olika åldrar!

Tidsprogram, lördag 8 maj        Tidsprogram, söndag 9 maj

09.00 Intro                                    09.00 Teknikfilm

09.15 Teknikens Grunder                10.00 Sommarpasset

10.30 Vårpasset                             12.15 Lunch

12.45 Lunch                                   13.00 Ledarsamling

13.30 Ledarsamling                         15.00 Avslut

15.15 Höst/Vinter-passet

17.30 Middag

18.15 Ledarsamling

20.15 Avslut

Packlista

·         Kajak & Paddel

·         Kapell & Flytväst

·         Vattenflaska

·         Träningskläder för land & vatten

·         Anteckningsblock & pennor

·         Vid övernattning: sovgrejer

Intyg & Steg 1

Efter avslutad utbildning erhålls ett intyg. Tillsammans med utbildningarna Plattformen och HLR utgör Lekande Kanot Steg 1 på SKF´s utbildninstrappa.

Uppdaterad: 2016-06-08 07:21
Skribent: Madeleine Tingström