Årsberättleser

Årsberättelse 2014
- Minns och njut!

Tävling och träning

Du kan vara mycket stolt över Ditt kanotsällskap och säsongen 2014! Den blev superbra, igen. Vi blev bästa klubb på sprint – SM för sjunde året i rad. Det är rekord – ingen klubb har tidigare fixat det. Dessutom hade vi massor av kul, alla tillsammans vid vår fina anläggning på Eriksö.

Våra internationella resultat var mycket fina, med Petters VM-silver i topp. Linnea Stensils framfart på damsidan liksom och Erik Svenssons K2-resultat med Christian Svankvist (som ju bor o tränar här) lovar spänning under OS-kvalen i år. Vid SM kompletterades världselitkanotisterna med våra seniorer Sara Sandbacka, Evelina Menning, Björn Granstedt, Julia Stensils, Linnea Menning, Sofia Lindhe och Fredrik Friman (Sofia, Linnea och Fredrik körde även Nordiska mästerskapen U21) som tillsammans tog en mängd medaljer.

Även juniorerna har kört fint, med Albert Friman, Frida Gustafsson och Moa Ringkvist som kört junior EM, junior VM och Nordiska mästerskapen i sprint och Calle Lundin JEM i maraton.  Moa körde även både JEM och JVM i maraton. Dessutom plockade de en massa SM-medaljer.

Våra fina ungdomar, med Carl-Arne Sundin, Martin Johansson, Gabriel Lindström, Alex Rockström och Vera Rockström har tävlat mycket och bra, med medaljer i svenska ungdomscupen och på SM. De kompletterades även med ett fint gäng yngre ungdomar som paddlade o tränade fint, med Frida och Sofia som engagerade ledare.

Under hösten tog Julia Stensils tillsammans med pojkvännen norska kanotisten Marius tag i träningen för klubben, ett mycket uppskattat tränarpar.

Vi har varit på många läger under året. Vårt skidläger i Bruksvallarna var fint, liksom träningslägren i Ungern, Polen, Florida och en del andra exotiska platser. Sprint-Campen, vårt läger för hela Sverige på höstlovet, samlade rekordmånga och även från övriga nordiska länder.

Kanotskolan

samlade massor av ungdomar och blev som vanligt mycket lyckad. Många skolklasser paddlade i våra skolpaddlingar. Vuxenkurserna samlade rekordmånga deltagare. Uthyrningen fungerade fint och vi hade flera lyckade företags-event. De lyckade aktiviteterna har givit oss nya kanotister och kanotfamiljer, liksom en fortsatt hållbar ekonomi, även om mer behövs där.

I gymet

har väldigt många i alla åldrar tränat och motionerat i fin gemenskap.

Anläggningen

har fortsatt att utvecklas, med en hel del renoveringsarbete genomfört. Den är fräsch nu och våra fastighetsskötare Inge och Aroldo gör ett bra jobb.

Slutligen...

Vi har haft mycket kul, där elit, ungdomar, föräldrar
och motionärer tränar efter sin egen förmåga och inriktning, tillsammans men
var och en på sitt sätt.

Nu är det dags för ännu ett fint år med Vaxholms
Kanotsällskap – VÄLKOMMEN !

Bästa hälsningar,

Uppdaterad: 2015-05-11 21:00